Заместник областният управител Евгени Драганов присъства на празничния концерт за Деня на Разград

27.01.2018

    Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов присъства снощи на празничния концерт, посветен на Деня на Разград 28 януари.

   Преди спектакъла под надслов „Възрождение“ в Общинския културен център се проведе официалната церемония по връчване на званието „Почетен гражданин на Разград“. Тази година призьорите са двама, а решението за удостояването им Общинският съвет взе с пълно единодушиие от 25 гласа. Иван Джебаров получи приза като изявен деятел в областта на културата и просветата, изследовател на местния фолклор, журналист – публицист, литературен творец и общественик, допринесъл с цялостния си упорит труд и дългогодишно творчество за издигане и утвърждаване на престижа на Разград, а Красен Иванов - като творец на сцената на музикалното изкуство, диригент и професионалист от най-висока класа, допринесъл за обогатяването на музикалната култура и духовен живот на Разград, вложил своя дял в утвърждаването името на града ни в национален и международен мащаб като огнище на култура, творчество и духовност. 

   Решението бе обявено от председателя на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев, а наградите - връчени от кмета д-р Валентин Василев.

   След церемонията започна празничният концерт „Възрождение“ с режисьор Тодор Мадолев. В проекта, посветен на Деня на Разград, участваха: Разградска филхармония „Проф. Димитър Ненов“ с диригент Левон Манукян, певицата Веси Бонева, актьорът Звезделин Минков, трио „Тенорите“ и талантите от Музикална школа „Илия Бърнев“ към НЧ“Развитие 1869“: Даяна Гиргинова, Александра Златева, Християна Наковска, Дея Куманова и Надежда Дочева. Химнът на Република България, възрожденски песни, български песни на популярни естрадни и поп изпълнители, както и речта на Странджата имаха възможност да чуят зрителите в залата на Общинския културен център в Разград. Част от спектакъла бе и мултимедия с кадри от Разград и България.

   В края на концерта бяха поднесени кошници с цветя от Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен и от Кмета на Разград д-р Валентин Василев. 

Пълна галерияbaner1
Към началото на страницата