Областният управител покани Губернатора на Одеса да посети Разградска област

07.02.2018

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен изпрати по инж. Димитър Димитров „Почетен плакет на Областния управител“ на Губернатора на Област Одеса Максим Степанов, както и покана да посети Област Разград.

   Димитър Димитров, като координатор на Коалиция „Обединени патриоти“ и ПП НФСБ за областите Разград, Русе, Търговище и Силистра, бе част от официална българска делегация в Украйна, водена от вицепремиера Валери Симеонов. В състава й влизаха и трима заместник-министри – на регионалното развитие, културата и енергетиката, осем народни представители и бизнесмени. Делегацията бе в Украйна от 2 до 4 февруари.

   По време на срещата с Максим Степанов, инж. Димитров връчи на Губернатора на Одеса „Почетен плакет на Областния управител на Разград“, отправи и покана от името на г-н Хюсмен за посещение в Разградска област на 15 февруари във връзка с футболната среща „Лудогорец“ – „Милан“. Г-н Степанов благодарил за поканата и изпратил подарък за Областния управител на Разград. Днес инж. Димитров предаде на г-н Хюсмен подаръка – бутилка коняк, произведен от представител на българската диаспора в Украйна.

   По време на визитата на водената от вицепремиера Валери Симеонов делегация са обсъдени въпроси, имащи значение за подобряване туристическия обмен и реализиране на икономическия потенциал на България и Украйна, създаден е и Инициативен комитет за набиране на средства за изграждане пред Генералното консулство на България в Одеса на паметник на Иван Вазов.Към началото на страницата