Областният управител участва в първата регионална среща на социалните услуги в община Разград

16.03.2018

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и заместник областният управител Евгени Драганов участваха в „Първа регионална среща на социалните услуги в община Разград. Партньорство между държавната и местна власт при предоставянето на социални услуги и подкрепа престижа на социалните работници“. Събитието се организира от община Разград, с него бе открита Седмицата на социалната работа, посветена на Световния ден на социалната работа и социалния работник 20 март.

   Пред участниците в дискусията Областният управител поздрави социалните работници от региона с добрата им работа, оцени труда им като достоен и много важен за развитието на обществото. „От вас се изисква смелост, търпение и всеотдайност в грижата към най-уязвимата част от обществото, благодарим ви за усилията, които полагате“ – каза г-н Хюсмен. Той изрази убеденост, че в най-скоро време равнището на доходите на работещите в социалната сфера ще се повиши, както това се случи и с работещите в образованието. Г-н Хюсмен поздрави и кмета на Разград д-р Валентин Василев за постиженията на местната управа в социалната сфера, само за две години социалните услуги, които се развиват в общината, от 9 са станали 17.

   В работната среща участваха още: кметът на община Разград д-р Валентин Василев, Георги Георгиев – Председател на Национален алианс за социална отговорност (НАСО), зам.-кметът на община Разград Ердинч Хасанов, председателят на Общински съвет – Разград Стоян Ненчев, общински съветници от община Разград, представители от държавната администрация, кметове и заместник-кметове на общини от област Разград, Шумен, Търговище и Русе, ръководители на социални институции и организацииот региона.

Пълна галерияКъм началото на страницата