Главният секретар на Областна администрация присъства на организирания в СУ „Христо Ботев“ в Кубрат благотворителен базар в помощ на болно дете

31.03.2018

   Главният секретар на Областна администрация – Разград Михаил Тодоров присъства днес, 30 март, на организирания от ученици и учители от СУ „Христо Ботев“ гр. Кубрат благотворителен базар, в помощ на Виктор Ненов, който е диагностициран с Остеосарком на лявата мишница. Детето се нуждае от смяна на раменната става, а нужната сума за ендопротезата е 22 000 лева.  

   От името на Областния управител Гюнай Хюсмен беше направено дарение за лечението на 15-годишния Виктор.

   Собственоръчно изработени от деца от всички класове  на кубратското училище картички, свещи, сладки и много други лакомства се предлагаха на импровизирания базар. Събраните средства от продажбите ще бъдат дарениза лечението на Виктор.

   В благотворителната кауза се включиха още Народният представител Десислава Атанасова, началникът на РУО – Разград Ангел Петков, зам.- кметът на община Кубрат Орхан Мехмед и общински съветници от ОС- Кубрат, които се срещнаха с колектива на кубратското училище, в което работи и бабата на болното дете.

    „Децата днес са с приповдигнато настроение. Те сами организираха целия процес“, споделиха с гордост и вълнение техните учители.

   До обяд сумата, която беше събрана за благотворителната кауза беше в размер на 3 600 лв.

   Приятели на родителите на болното момче, организират и благотворителен базар, който ще се случи  на 8 април, Великден, от 7 ч. на панаирската поляна в Кубрат.

   Всеки, който иска и има възможност, може да дари и парична сума на банковата сметка  ОББ на дарителска сметка BG98UBBS80021067621040, с титуляр Ива Стефанова Иванова.Към началото на страницата