Заместник областният управител Евгени Драганов беше гост на връчването на наградите на победителите в VI Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“

31.03.2018

   Заместник областният управител Евгени Драганов беше гост на официалната церемония по връчване на наградите на победителите в VI Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“, който се проведе днес, 30 март, в залата на Разградската филхармония.

   Творческото съревнование, което носи името на видния общественик и разградски журналист се организира от Центъра за ученическо техническо и научно творчество в Разград и се реализира с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Регионалното управление на образованието и община Разград.

   В него участват ученици от втори до XII клас в три възрастови групи и в три раздела – публицистични материали за вестник, ученически вестници и радиожурналистика.

   Темата на шестото издание на конкурса бе „Светът под лупа“.

   Тази година се състезаваха 290 творби на 170 участници от 20 области и 35 населени места.

   Комисията, която класира творбите бе в състав: Иван Джебаров - публицист, белетрист, Галина Маринова – публицист, Димитър Петров – публицист, краевед.Към началото на страницата