Заместник областният управител Евгени Драганов приветства участниците в Панорамата на средното образование, пожела успех на кандидат-гимназистите

17.04.2018

   Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов приветства участниците в Панорамата на средното образование, която бе открита днес в спортна зала „Лудогорец“ в областния град.

   Традиционното за региона събитие се организира от Регионалното управление по образование в Разград съвместно с община Разград, ЦПЛР-ЦУТНТ и ЦПЛР-ЦРД, за пръв път в организацията му и с щанд участва и сдружение „Местен бизнес“-Разград. 14 учебни заведения представят до 20 април специалностите, по които ще приемат ученици през следващата учебна година.

   В речта си на откриването на Панорамата началникът на РУО-Разград Ангел Петков съобщи, че приемът за учебната 2018/2019 г. в област Разград ще се осъществи в 54 паралелки – 20 в профилирани гимназии и 34 в професионални гимназии, а завършващите седмокласници са 1073. Той представи пред пълната зала с кандидат-гимназисти графика за провеждане на Националното външно оценяване и подаване на документи за прием в средните училища.

   Заместник областният управител Евгени Драганов поздрави всички участници в събитието, акцентира върху участието на бизнеса в Панорамата, пожела успех на кандидат-гимназистите и в Националното външно оценяване и избора на най-подходящо за тях учебно заведение.

   На официалното откриване на Панорамата на средното образование присъстваха и: кметът на Разград д-р Валентин Василев, заместник-кметът на Кубрат Орхан Мехмед, представители на фирми, които си сътрудничат с училищата в региона, представители на образователни структури и на синдикатите в образователната сфера.

   Музикални поздрави към участниците в Панорамата отправиха младите певици от класа по поп пеене на Свилена Дечева от Центъра за работа с деца Крисия Тодорова и Катерина Йорданова, както и танцьорите от формация „Хорце“ към ЦРД.

Пълна галерияКъм началото на страницата