Областният управител връчи наградата за най-добра работа с деца на конференция на „Америка за България”

08.06.2018

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост на церемонията, на която бяха обявени победителите от третото издание на конкурса „#ВМУЗЕЯСМЕ” на Фондация „Америка за България”. Събитието бе част от национална конференция, която фондацията организира за обмяна на добри практики на музеите, галериите и културните организации за превръщането им в гостоприемно място за все по-широка аудитория.

   Наградите са в три категории, г-н Хюсмен връчи плакета в първата - „Най-добра работа с деца”, където са били най-много номинациите и където бяха връчени и три поощрителни награди. Победителят е Регионална библиотека „Христо Ботев”-Враца заради провеждането на обучение на 20 тийнейджъри на тема: „#VlogOn– Разкажи ми за забележителностите в твоя град”. В категория „Най-добра работа със семейства” призът е за Националната художествена галерия за проекта „Вълшебно огледало”, плакета връчи кметът на Разград д-р Валентин Василев. В категория „Най-добро партньорство” директорът на Регионален исторически музей-Разград Галена Радославова връчи наградата на „Българска фондация „Биоразнообразие” за съвместен проект с „Черноморски солници”АД.

   Общо 47 проекта е обсъждала комисията, определила победителите. Връчени бяха и поощрителни награди на: къща музей „Иван Вазов”-Сопот; Исторически музей-Бяла черква и Столичния зоопарк.

   Конференцията в хотел „Cartoon”е тридневна, в нея участват 125 човека, а домакин е Регионалният исторически музей– съобщи програмният директор ”Изкуство и култура” във фондация „Америка за България” Надя Захариева.

Пълна галерияКъм началото на страницата