Министър Чобанов: В Област Разград пътната инфраструктура има нужда от сериозно финансиране

10.05.2014

Бизнесът в Разград поздрави правителстовото за подобряване на конкурентната среда

Финасовият министър Петър Чобанов и Димо Спасов, Главен изпълнителен директор на Българската банка за развитие представиха в Разград основни въпроси, свързани с дейността на банката и възможностите, които  тя дава за българския бизнес.

Ползотворна среща бе проведена в Разград, сподели министър Чобанов. Той изрази задоволство, че по време на дискусията са били зададени въпроси – конкретни и целенасочени по посока допълнителното подобряване на комуникацията между бизнеса и приходните администрации. Отчетен е напредъка в това отношение – възстановяването на реда в комуникацията между НАП и  бизнеса, по отношение на ДДС, спирането на генерирането на задлъжнялост на държавата. Разгледани са проблеми, свързани с функционирането на Дирекция „Фискален контрол”, която вече достига пълното си развитие и се оценява като положителна стъпка в посока оживяване на икономиката и към осигуряване на равни конкурентни възможности на българските производители с чуждестранните носители.

Възможностите, които ББР предлага  се приемат добре от бизнеса, тъй като тя дава нов поглед за кредитиране без да влиза в конкуренция с останалите търговски банки, коментира Димо Спасов.

Министър Чобанов изрази намеренията на правителството, че възнамерява да продължи дейността на Публичната инвестиционна програма. Той визира, че Област Разград има необходимост от сериозно финансиране по отношение на пътната инфраструктура. При наличието на свободен финасов ресурс може да бъде започнато още последното тримесечие на тази година или да бъде представено като проект следващата година, допълни още финансовият министър.Към началото на страницата