Областният управител бе гост на откриването на две събития от фестивала „Античният Абритус“

22.06.2018

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и заместник областният управител Нурие Црънгалова бяха гости на откриването на две събития от фестивала „Античният Абритус“, организиран от община Разград.

   В една от залите на Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ в Разград бе открита изложба под надслов „Колелото на живота“, която представя бита на етнографската група капанци чрез съвременни визуални средства. Експозицията на община Разград, Регионалния исторически музей и Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ ще е пътуваща и ще може да обикаля страната.

   В съседната зала пък се проведе кръгла маса под егидата на Министерството на туризма и Министерството на туризма на тема „Културният туризъм“, тя бе открита от кмета на Разград д-р Валентин Василев, а дискусията води заместник-министърът на туризма Любен Кънчев. В кръглата маса участва и народният представител Десислава Атанасова, презентации направиха: доц. д-р Соня Алексиева – експерт по ПР и маркетинг на туризма,  проф. Станимир Трифонов – филмов продуцент и режисьори Галена Радославова – директор на РИМ Разград.

Пълна галерияКъм началото на страницата