Областният управител осигури награда за победителя в 11-ия фестивал „Звезден път”

30.06.2018

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен осигури награда за носителя на Гран При в раздел „Вокални изпълнители” на Националния детски фестивал „Звезден път”.

   Фестивалът, организиран от сдружение „Бъдеще за Европа” съвместно с община Разград, Общински културен център и ОДМВР-Разград под патронажа на кмета на Разград д-р Валентин Василев, се проведе в петък и събота в Разград. Тази вечер бяха гала концертът на призьорите и церемонията по връчване на наградите. Целта на фестивала е насърчаване на творческите заложби на деца с изявени дарби, доказали възможностите си в областта на изкуството и ангажирането им със социално значима кауза, каквато е безопасността на движението.

   Близо 300 деца от цялата страна участваха в конкурсната програма. Певците бяха оценявани от жури с председател вокалният педагог Етиен Леви, а оценяващата комисия при танцьорите бе председателствана от хореографа Павлин Занев.

   Носител на Гран При при вокалните изпълнители и победител в четвърта възрастова група стана 16-годишната Пламена Петрова от Школата по поп пеене към Център за работа с деца-Разград с ръководител Свилена Дечева. Заедно с купата на победителя тя получи и таблет, който е осигурен с лични средства от Областния управител Гюнай Хюсмен.

   Наградата за победителката е поредният жест на внимание от страна на г-н Хюсмен към талантливите деца на Лудогорието и на стремеж към поощряване на тяхното развитие.

Пълна галерияКъм началото на страницата