Областният управител връчи сертификати на ученици от ПГИ“Робер Шуман“, участвали в проекта „Ученически практики“

06.07.2018

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен връчи сертификатите на осем ученици от ПГИ“Робер Шуман“-Разград, участвали в проекта на Министерството на образованието и науката „Ученически практики“. Целта на проекта е децата в реална среда да се обучават в бъдещите си професии.

   Деветокласниците от икономическата гимназия от 14 май до днес са отработили по 240 часа в ресторант „Улицата“ в Разград, като са наблюдавани и обучавани от ментори. Трима са били готвачи, двама - бармани, трима – сервитьори. Докато са били на училище, са работили след часовете до 19,00 ч. и в съботните дни, а през ваканцията работният им ден е седемчасов.

   В края на ученическата си практика момичетата и момчетата получават сертификати, в които имат оценка, предимно висока и средна, на комуникативните си възможности, отговорността и дисциплината, както и на професионалните си компетенции.

   За доброто си представяне учениците бяха поздравени от Областния управител Гюнай Хюсмен и от директора на училището Христина Панчева. Г-н Хюсмен им връчи и сертификатите за завършена практика. Обърна се към тях с перифраза на известната максима от недалечното минало „Учи, мама, за да не работиш“, като каза, че времената вече са различни и удачното обръщение към младите хора е: „Учи, за да работиш на по-добро място“. Областният управител приветства и усилията на ръководството на училището да осигури практическо обучение на учениците. 

   По проекта „Ученически практики“ в ПГИ“Робер Шуман“ работят общо 36 ученика, 17 са в областта на общественото хранене -  в ресторант „Лес“, ресторант „Улицата“ и бирария „Адлер“, останалите са от икономическите специалности. 

Пълна галерия



baner1
Към началото на страницата