Областният управител участва в церемонията по откриването на нова трибуна на „Лудогорец Арена”

11.07.2018

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен участва в церемонията по откриването на новата трибуна „Г” на стадион Лудогорец Арена” в Разград. Събитието предшестваше първия мач от тазгодишното участие на седемкратния български шампион в турнира Шампионска лига с „Крусейдърс”-Северна  Ирландия.

   Кратката церемония започна с водосвет, отслужен от  архиерейския наместник отец Георги. След това лентата на новата трибуна бе прерязана от: благодателите на „Лудогорец” Кирил и Георги Домусчиеви, Областния управител Гюнай Хюсмен и заместник-кмета на Разград Галина Георгиева.

   Новата трибуна е за феновете на гостуващите отбори, местата в нея са 2208. Осигурен е максимален комфорт за запалянковците - има кетъринг, лекарски кабинет, санитарни помещения. Според експерти в областта това е най-модерният сектор за гостуващи фенове в България.  

   С новата трибуна капацитетът на целия стадион става 11 000 зрители, а единственият неремонтиран сектор е сектор „А”, за който се подготвя проект.

   След церемонията Областният управител Гюнай Хюсмен гледа мача с „Крусейдърс” от трибуните и аплодира българските шампиони за убедителната победа със 7:0.

Пълна галерияКъм началото на страницата