Областният управител бе гост на прием по случай Националния празник на Франция

13.07.2018

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост тази вечер на тържествен прием по случай Националния празник на Франция 14 юли. Домакини на събитието бяха Н.Пр. Ерик Льобедел - посланик на Република Франция в България и почетният консул на Франция във Варна Недялко Неделчев.

   Приемът се проведе в градината на Военноморското училище „Н.Й.Вапцаров” във Варна, в него участваха и представители на „Алианс франсез”-Варна. Тържественото събитие започна с изпълнение на химните на Република Франция и Република България от Представителния оркестър на Военноморските сили на Република България, последва приветствие от Н.Пр. Ерик Льобедел към гостите – представители на местните и регионални власти от Североизточна България, на бизнеса, общественици, франкофони.

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен поздрави Н.Пр. Посланика на Франция с празника на страната му и пожела тържествата да продължат и в неделя, 15 юли, когато националният отбор на Франция играе на финала на Световното първенство в Русия.

Пълна галерияКъм началото на страницата