Областната епизоотична комисия заседава в сряда

16.07.2018

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен насрочи заседание на Постоянната областна епизоотична комисия на Област Разград за сряда, 18 юли.

   Заседанието е във връзка с влошената епизоотична обстановка по отношение на болестта Африканска чума по свинете в Румъния и опасността от навлизането на територията на Република България.

   Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните-Разград д-р Илиян Драмалиев ще представи пред участниците в заседанието Заповеди 11-1225/06.07.2018 г. и 11-1226/06.07.2018 г. на Изпълнителния директор на БАБХ д-р Дамян Илиев, във връзка с влошената епизоотична обстановка по отношение на болестта Африканска чума по свинете (АЧС) в Република Румъния и опасността от навлизане на болестта на територията на Република България. Началникът на отдел „Здравеопазване на животните“ от ОДБХ д-р Юлиян Йорданов ще запознае членовете на епизоотичната комисия със ситуацията и с планирането на действия за ограничаване разпространението на болестта Африканска чума по свинете.

   Заседанието започва в 11,00 ч. в зала 712 в Областна администрация-Разград.Към началото на страницата