Областният управител бе гост на откриването на Панаира на киселото мляко

23.07.2018

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и заместник областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов бяха гости на първите две събития от 17-тото издание на Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните занаяти, който се организира от община Разград.

   В Художествената галерия „Проф. Илия Петров” бе срещата с чуждестранните делегации, които гостуват на фестивала – те са от румънските градове-побратими на Разград Кълъраш и Слобозия. Там бе открита и фотоизложба на журналиста Петър Петров със снимки от миналогодишното издание на панаира, а проф. д-р Лина Анастасова – ръководител катедра „Маркетинг” в Центъра по икономически управленски науки към Бургаския Свободен университет – представи презентация за брандирането на туристически дестинации. На събитието присъстваха депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова, кметът на Разград д-р Валентин Василев, председателят на Общински съвет-Разград Надежда Радославова, заместник-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов.

   По-късно вечерта бе официалното откриване на Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните традиции занаяти. Участниците и гостите бяха приветствани от кмета на Разград д-р Валентин Василев. Въпреки завалелия дъжд много разградчани и гости на града се насладиха на концерта, включващ изпълненията на фолклорни състави от: Черна гора, Мексико, Филипините, Беларус, Коста Рика и България, водещ на концерта фолклорният изпълнител Даниел Спасов.

   Панаирът продължава три дни, наситени с богата културна програма.

Пълна галерияКъм началото на страницата