Главният секретар на Областна администрация предостави десет баскетболни топки на спортен клуб по баскетбол „Вълци”

15.09.2018

   Главният секретар на Областна администрация-Разград Михаил Тодоров бе гост на официалния старт на работата на школите към новоучредения Спортен клуб по баскетбол „Вълци”-Разград. От името на Областния управител Гюнай Хюсмен той предостави десет баскетболни топки на учредителите на клуба.

   „Когато нещата не вървят, младите хора ги вземат в ръце, смятам, че точно това ще се случи – младите динамични хора ще изградят прекрасен проект” – заяви Михаил Тодоров пред гостите и участниците в откритите тренировки в двора на ОУ”Васил Левски”, в които се включиха над 70 деца на различни възрасти. Г-н Тодоров поздрави инициаторите на благородната кауза да се ангажират децата на Разград със  занимания с този отборен спорт, който изгражда характери и формира отборно мислене.

   „В лицето на Областния управител Гюнай Хюсмен имате човек, който винаги ще помага” – увери главният секретар преди да връчи дарението от баскетболни топки на Пенко Велчев.

   Гости на събитието бяха още: кметът на Разград д-р Валентин Василев, легендата на разградския баскетбол Илиян Йорданов заедно със сина си Мартин – също перспективен баскетболист, дългогодишният баскетболен треньор Пламен Панчев. Присъстваха и представители на спонсорите на новоучредения клуб, чиято цел е да се възродят басктетболните традиции в Разград чрез привличане на деца от 1 до 7 клас и създаване на школи във всички училища в Разград. Подкрепа учредителите на СКБ”Вълци” имат от: генералния спонсор „Амета холдинг” с търговската марка „Лудогорско пиле”, „Лайънс клуб”, които са предоставили новите кошове в двора на ОУ”Васил Левски”, фирма „МАТ”, които са монтирали кошовете, „Фарма тийм”, „Сити”-Търговище, „Политрафик”, „Разград Полиграф”, „Клио комерс”, „Млин”, както и Обществен дарителски фонд за Разград, които са поели ангажимент да подпомагат „Вълци”-те през следващите три години.

Пълна галерияКъм началото на страницата