Ученици от ОУ“Д-р Петър Берон“-Осенец получиха подаръци в началото на учебната година

19.09.2018

   Учениците от ОУ“Д-р Петър Берон“ в село Осенец получиха подаръци в началото на новата учебна година. Подаръците са част от дарението, предоставено от Държавната агенция за координация и сътрудничество към Президента на Република Турция. Връчиха ги заместник областният управител Евгени Драганов и началникът на Регионалното управление по образование в Разград Ангел Петков.

   Г-н Драганов призова малките ученици да бъдат старателни в учението, да уважават учителите си, да развиват и талантите си в спорта и изкуството. Част от подаръците бяха за най-добрите спортисти в училището. Децата от ОУ“Д-р Петър Берон“-Осенец по традиция са шампиони по тенис на маса – разказа училищният директор Младен Бобев, той благодари за предоставеното дарение. Анцузи и якета получиха 8 момчета и 6 момичета с отлични резултати от състезания през миналата учебна година. За 14-те деца от първи и втори клас пък имаше раници, пълни с ученически пособия.

   За часовете по физкултура училището получи 5 футболни топки, 5 баскетболни топки и 5 комплекта федербала.

   Разпределянето на дарението на Държавната агенция за координация и сътрудничество към президента на Република Турция за образователната и социалната сфера в Област Разград започна в първия учебен ден в присъствието на представители на дарителите и на Посланика на Република Турция в България Хасан Улусой. Ученици от 14 училища и един спортен клуб вече получиха различни части от дарението.

Пълна галерияКъм началото на страницата