Областният управител домакинства среща между български и румънски пчелари

14.09.2013


На 22 юли, в залата на Областна администрация Разград, със съдействието на областния управавител и Асоциация Еврорегион Данубиус Русе-Гюргево, чийто член е и областната управа, се състоя работна среща между български и румънски пчелари. Тя бе открита от областния управител Стоян Ненчев, а целта и бе да се набележат конкретни бизнес проекти и в най-близко бъдеще, да се намери общ икономически пазар при реализирането на пчелни продукти.

На срещата, която бе с опознавателен характер присъстваха директорът на фабрика за производство на пчелен мед и пчелни продукти в Александрия, Румъния Виктор Бозяну, мениджърът Георге Гаванеску, изпълнителният директор на Асоциация Еврорегион Данубиус Лили Ганчева и представители на областния браншови пчеларски съюз „Лудогорска пчела”. Гостите от Румъния, които са и членове на Пчеларска кооперация „Албина”, наброяваща 400 пчелари, проявиха сериозен интерес за изкупуване на тонове български пчелен мед.

Очаква се в най-скоро време, пчеларите от Разградска област и румънските им колеги да задълбочат създалите се бизнес отгношения. На свой ред, областният управител изрази готовността си за подкрепа, в рамките на неговите правомощия.Към началото на страницата