Заместник областният управител Евгени Драганов и главният секретар Михаил Тодоров участваха в тържественото отбелязване на Деня на Независимостта в Разград

22.09.2018

   Заместник областният управител на Област Разград Евгени Драганов и главният секретар на Областна администрация-Разград Михаил Тодоров участваха в тържественото отбелязване в Разград на 22 септември - Деня на Независимостта на България. От името на Областния управител Гюнай Хюсмен двамата поднесоха венец пред Войнишкия паметник на площад „Възраждане” в областния град.

   Тържеството започна със слово на Иво Стоянов от Регионалния исторически музей, в което той припомни историческите събития от преди 110 години.

   Венци и цветя на признателност бяха поднесени още: от името на кмета на Разград д-р Валентин Василев, от името на депутата Десислава Атанасова, както и от депутата Денчо Бояджиев, от името на евродепутата Асим Адемов, от председателя на Общински съвет-Разград Надежда Радославова, от общински съветници от ГЕРБ, от общински съветници от БСП, от Обединени патриоти-Разград, от Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, от Съюза на пенсионерите, от Регионалния исторически музей, от Театрално-музикален център-Разград, от представители на област Разград в Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето, от РБ”Проф. Боян Пенев”, от НЧ”Развитие 1869”, от признателни граждани.

   Церемонията бе съпровождана от изпълнения на Градския духов оркестър, а след нея участниците бяха поканени в ХГ”Проф. Илия Петров” за откриване на изложба на Регионален исторически музей-Попово от реквизит на филма „Капитан Петко войвода”.

Пълна галерияКъм началото на страницата