Заместник областният управител Евгени Драганов бе гост на празника „Децата на Разград спортуват“

02.10.2018

   Заместник областният управител на област Разград Евгени Драганов бе гост на официалното откриване на учебната година на ЦПЛР Ученическа спортна школа „Руси Бухтев“-Разград. Празникът бе под надслов „Децата на Разград спортуват“, проведе се днес в Градския парк.

   Г-н Драганов предаде на младите спортисти и техните треньори поздрави от Областния управител Гюнай Хюсмен, както и подарък за баскетболистите – 5 топки, част от дарението от Държавната агенция за координация и сътрудничество към Президента на Турция, предоставено за разпределение на Областния управител на област Разград. Заместник областният управител призова децата да усвояват с желание знанията и уменията, които им преподават треньорите, тъй като спортът е полезен за развитието им – учи на ред и дисциплина, които липсват на съвременното ни общество и образование.

   Сред останалите официални гости на събитието бяха: заместник-кметът Ердинч Хасанов, началникът на РУО-Разград Ангел Петков, председателят на Постоянната комисия по младежта и спорта към Общински съвет-Разград Галин Парашкевов, главен експерт в дирекция „Култура и туризъм“ в община Разград Виолета Антонова, Николай Миланов – експерт физическо възпитание и спорт в РУО-Разград.

   525 са децата, които ще се занимават в 11 вида спорт в Ученическата спортна школа. Пет от спортовете бяха демонстрирани на празника на старта на учебната година. Проведоха се лекоатлетически крос, турнири по баскетбол, стрелба с лък, бадминтон и шахмат, като победителите получиха медали.

   Заместник областният управител Евгени Драганов също се включи в две от състезанията. Той завърши реми партия шах с петокласника Ахмед, после поигра и бадминтон.

Пълна галерияКъм началото на страницата