Заместник областният управител Евгени Драганов бе гост на откриването на изложбата „Българско изкуство”

06.10.2018

Заместник областният управител на област Разград Евгени Драганов бе гост на откриването на изложбата „Българско изкуство”, включваща 200 картини от колекцията на известния художник и меценат Руси Куртлаков.

Експозицията, открита тази вечер, заема целия първи етаж на ХГ”Проф. Илия Петров”-Разград, включва творби на съвременни български автори. Руси Куртлаков eбизнесмен от Бургас, но се занимава и с изобразително изкуство – член е на Съюза на българските художници от 80-те години на ХХв. Собственик е на галерия „Бургас”, колекционира картини на български художници, притежава 2500 творби.

Г-н Драганов връчи на художника и меценат поздравителен адрес от Областния управител Гюнай Хюсмен.  „Чест е за мен да Ви приветствам в област Разград и от името нажителите на областта да благодаря за възможността да се запознаем сВас и част от Вашата колекция от творби на български художници! Радвам се, че Разград е първият град след Бургас, в който ценителитена изобразителното изкуство ще имат възможност да видят част оттворбите, които притежавате! Поздравявам Ви замеценатскитеинициативи, които предприемате и жестовете към съвременните талантливиавтори! Удовлетворен съм също, че в колекцията Ви място намират итворциот Лудогорието!” – се казва в поздравителния адрес.

Изложбата „Българско изкуство” ще остане в Разград един месец.

Гост на откриването й бе и главен експерт в Дирекция „Култура и туризъм” в община Разград Виолета Антонова.

Пълна галерияКъм началото на страницата