Снимки от девет държави участват в конкурса „Поглед от Лудогорието към Европа“, крайният срок е 30 октомври

25.10.2018

   Наближава крайният срок за участие във фотоконкурса „Поглед от Лудогорието към Европа“ – европейското културно наследство във фотообектива на жителите на област Разград, който се организира от Областна администрация-Разград. До днес, 25 октомври, любителите на фотографията от област Разград са ни изпратили снимки от свои посещения в девет държави-членки на ЕС: Италия, Испания, Франция, Германия, Великобритания, Белгия, Унгария, Румъния, Гърция. Останалите жители на региона, които са посещавали забележителности в страни от ЕС, имат още няколко дни, за да ни изпратят своите заснети спомени, приемаме фотографии на електронна поща r.mincheva@rz-government.org до 30 октомври.

   Припомняме, че конкурсът се организира в рамките на комуникационната инициатива на Областна администрация Разград на тема „Поглед от Лудогорието към Европа“ – европейското културно наследство във фотообектива на жителите на област Разград. Инициативата се провежда в изпълнение на Дейност 1 „Събития за популяризирането на европейското културно многообразие“ от Работната програма за 2018 г. на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз. Целта на инициативата е представяне на богатото и разнообразно културно наследство на Европа и запознаване на широката общественост в област Разград с културното многообразие в ЕС.

   Всеки може да участва с две снимки, придружени с кратък текст, описващ посетената забележителност или впечатленията на фотографа от нея.

   Най-добрите снимки ще бъдат подредени в изложба, която ще бъде представена в трите най-големи общини в област Разград. Ще има и награди в три възрастови групи – до 14 години, 15-18 години, над 18 години. Сред наградите са предимно аксесоари, свързани със заснемането на фотографии или съхраняването на снимки: фотоапарат за моментни снимки, фотографска раница, статив, монопод, външен хард, bluetooth колонки и други. Победителите ще получат наградите си от Областния управител Гюнай Хюсмен на специална церемония на 9 ноември.

   Пълния регламент за участие в конкурса вижте тук.Към началото на страницата