Областният управител бе гост на официалния прием за националния празник на Република Турция

30.10.2018

   Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен и заместник областният управител Нурие Црънгалова уважиха поканите за две събития по повод националния празник на Турция 29 октомври. Г-н Хюсмен бе гост на официалния прием на Посланика на Република Турция Н.Пр. Хасан Улузсой, а г-жа Црънгалова – на приема на Генералния консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе.

   Приемът на Н.Пр. Хасан Улузсой бе предшестван ден по-рано от турско-български приятелски концерт в зала „България” в София на Турския държавен полифоничен хор, включващ изпълнения на турски, български и международни полифонични изпълнения. На приема днес Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен поздрави Н.Пр.Хасан Улузсой, пожела му общите им усилия за развиване на приятелски отношения между двата народа да продължат да са успешни и взаимно полезни.

   Г-жа Црънгалова пък поздрави Генералния консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе. Приемът в Бургас бе съпътстван от богата културна програма от фолклорни изпълнения.Гости на събитието бяха и представители на местната власт в област Разград – кметовете на село Трапище Айтен Исмаилова и на село Звънарци Хюсние Расимова.

   Днес Република Турция празнува 95-ата годишнина от създаването на републиката. На 29 октомври 1923 г. Мустафа Кемал Ататюрк обявява основаването на нова, светска и демократична Република Турция върху руините на Османската империя.

Пълна галерияКъм началото на страницата