Областният управител приветства участниците в международна научна конференция в Разград

02.11.2018

   Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен бе гост на откриването на двудневната научна конференция „Нови индустрии, дигитална икономика, общество – проекции на бъдещето“. Форумът се организира от Филиал Разград на Русенски университет „Ангел Кънчев“, Регионален академичен център на БАН  Разград,  ЕИЦ-Европа Директно-Велико Търново, Дом на науката и техниката Разград и се провежда под патронажа на кмета на Община Разград д-р Валентин Василев.  В събитието участват научни работници от България, Румъния, Русия, Молдова, Украйна и за пръв път от Хърватска. Това е 57-мото издание на научна конференция, организирана от Русенския университет „Ангел Кънчев“.

   Г-н Хюсмен приветства участниците в научната конференция като им пожела работата им да завърши с добри послания и решения с практическо приложение в икономиките на всички държави, чиито представители участват във форума. Той поздрави и ръководството на Филиал Разград на Русенския университет за това, че е донор на качествени кадри за икономиката на страната и най-вече на област Разград, за гъвкавостта, която проявява по отношение на разкриването на нови специалности, необходими на бизнеса в региона и на съвременното му развитие. Г-н Хюсмен пожела на участниците от други региони и държави да имат възможност да се запознаят и туристическите забележителности на Лудогорието и да останат с добри впечатления от посещението си тук.

   Участниците в конференцията бяха приветствани и от заместник-кмета на община Разград Ердинч Хасанов, директора на Филиал Разград на РУ“Ангел Кънчев“ прф.д.н. Станка Дамянова и заместник-ректора на РУ“Ангел Кънчев“ проф.д-р Диана Антонова.

   По време на конференцията ще бъдат представени над 30 научни доклада, авторите на най-добрите разработки в секциите „Химични технологии“и „Биотехнологии и  хранителни технологии“ ще бъдат отличени с Грамота и Кристален Приз на Ректора на РУ”Ангел Кънчев”.

Пълна галерияКъм началото на страницата