Областният управител Гюнай Хюсмен поздрави световната шампионка по борба Тайбе Юсеин в родното й село Мъдрево

09.11.2018

   Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен бе днес на официалното посрещане на световната шампионка по борба Тайбе Юсеин в родното й село Мъдрево. Събитието бе организирано от местното кметство и община Кубрат, на площада пред читалището се събраха почти всички жители на населеното място, както и на съседни селища, а също и представители на клубовете по борба от област Разград.

   Световната шампионка бе посрещната с изпълнение на Химна на Република България, който с радост Тайбе Юсеин чу и пя  на шампионата в Будапеща. След него имаше и музикален поздрав от 11-годишната Анита Георгиева от Кубрат, която изпълни песента „Вярвай във мечтите“.

   „Горда съм, че постигнах успех за България, но съм горда, че постигнах успех и за Мъдрево и сега цяла България знае къде се намира Мъдрево и кой е световният шампион от Мъдрево. Благодаря ви, че сте тук заради мен“ – каза пред множеството Тайбе Юсеин.

   Областният управител Гюнай Хюсмен поднесе красив букет от рози на младата шампионка, връчи й Плакета на Областния управител, който получават хора с принос към развитието и прославата на региона, подари й и таблет, с който да заснема успехите си.

   „Поздравявам родителите ти, Тайбе, за това, че са те възпитали умна, мила и скромна и ти пожелавам от сърце славата да не те заслепи, да си все така упорита, трудолюбива и ученолюбива, защото в това се крие успехът.“ – обърна се г-н Хюсмен към гордостта на Лудогорието. За пример той й посочи световният и олимпийски шампион Хасан Исаев, който също бе на посрещането на талантливата състезателка. „Пожелавам ти златен венец от Олимпиадата в Токио през 2020 г. и да станете двама олимпийски шампиони от региона с този славен победител Хасан Исаев“ – каза още г-н Хюсмен. Това е само началото, предстоят ти още много успехи в спорта, пожелавам ти и успехи в личен план – каза Областният управител.

   На тържественото посрещане световната шампионка получи още много цветя, подаръци и поздравления. Кметът на Мъдрево Салим Мустафа й подари статуетка на богинята на победата Нике, от кметовете на съседните населени места подаръкът бе сервиз, заместник-кметът на Кубрат Орхан Мехмед й връчи поздравителен адрес от кмета на Кубрат Алкин Неби, както и букет от нейната майка, която е в чужбина. Поздравления имаше и за първия й треньор в Мъдрево Мустафа Кесман, както и за треньорът й по време на състезателната й кариера в Русе Сава Семков.

   Тържеството завърши с много снимки с шампионката и с хоро на площада.

Пълна галерияКъм началото на страницата