Заместник областният управител Евгени Драганов откри изложбата „Поглед от Лудогорието към Европа“ в СУ“Христо Ботев“-Кубрат

23.11.2018

   Заместник областният управител на област Разград Евгени Драганов откри в СУ“Христо Ботев“-Кубрат изложбата от снимки, участвали във фотоконкурса, организиран от Областна администрация-Разград,  „Поглед от Лудогорието към Европа“ – европейското културно наследство във фотообектива на жителите на област Разград.

   Г-н Драганов пожела на учениците да имат възможност да посетят държавите, снимки от които разгледаха с интерес, а тези от тях, които решат да учат в европейски държави, след това да се завърнат в родния край, за да помагат за развитието му. Заместник областният управител припомни, че България е член на Европейския съюз от 2007 г., оттогава без проблеми българските граждани пътуват из Европа и се наслаждават на красотите на различните държави. „Нека обаче не забравяме и красотите на нашата Родина България“ – призова още г-н Драганов. Той благодари на директора на училището Росица Христова и на педагогическия състав за гостоприемството, поздрави ги за чудесната украса, която създава коледно настроение, пожела на всички весела подготовка и отбелязване на предстоящите празници.

   182-те снимки от 17 държави могат да бъдат разгледани във фоайето на СУ“Христо Ботев“-Кубрат днес и в понеделник, след което ще бъдат експонирани в коридорите на Областна администрация-Разград.

    Конкурсът „Поглед от Лудогорието към Европа“ – европейското културно наследство във фотообектива на жителите на област Разград бе организиран от Областна администрация-Разград в изпълнение на Дейност 1 „Събития за популяризирането на европейското културно многообразие“ от Работната програма за 2018 г. на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.В него участваха 96 жители на Област Разград, 12 от тях, разпределени в три възрастови групи, получиха предметни награди от Областния управител Гюнай Хюсмен на официални церемония в Общинския културен център в Разград на 9 ноември. Изложбата бе подредена и в още два общински центъра в областта – в ОУ“Васил Априлов“-Исперих я видяха 625 деца, а в СУ“Христо Ботев“-Кубрат“ – още 630.

Пълна галерияКъм началото на страницата