Областният управител Гюнай Хюсмен бе гост на церемонията по откриване на обновената сграда на ПГСС“Хан Аспарух“-Исперих

23.11.2018

   Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен бе гост на официалната церемония по откриване на обновената сграда на ПГСС“Хан Аспарух“-Исперих.

    Той заедно с кмета на община Исперих Бейсим Руфад и директора на училището Сали Назиф прерязаха лентата на откриването, а г-н Хюсмен лисна менчето, за да върви по вода на учениците и учителите в обновената сграда.

   Г-н Хюсмен поздрави кмета на община Исперих Бейсим Руфад за сериозните усилия, положени при реализацията на проекта по Оперативна програма „Региони в растеж“, довели до придобиване на по-добър облик на учебното заведение и до модернизиране на материалната база. Областният управител се обърна и към педагозите от гимназията с уверението, че правителството с министър-председател Бойко Борисов продължава да полага усилия в подобряване на условията за работа в сферата на образованието с увеличаването на заплатите на педагозите. Припомни, че и той лично като Областен управител посещава всяко училище и детска градина в областта с цел да подкрепи и стимулира добрите образователни практики. Вниманието към образованието е заради убеждението, че само с можещи и знаещи млади хора България ще пребъде, ще постигне успехи, които всички желаем – каза г-н Хюсмен.

   На младите хора Областният управител пожела да бъдат ученолюбиви и жадни за знания, защото това е тяхната гаранция за успешна реализация в живота.

   1 298 457,73 лв. е стойността на проекта „Основен ремонт, оборудване и обзавеждане на Професионалната гимназия по селско стопанство „Хан Аспарух“-Исперих“. По него бе извършено топлинно изолиране на външните стени, на покрива и на пода на училището, изградено е аварийно стълбище на югоизточната фасада, боядисани са всички помещения, подменени са настилките от мозайка, балатум и циментова замазка с теракот или ламинат, подменени са всички интериорни врати, ремонтирана е тоалетната, подменена е котелната и отоплителна инсталация, подменени са осветителните тела с нови, тип LED и е изградена мълниеносна инсталация. Изградена е мултифункционална спортна площадка в училищния двор, на която може да се играе футбол, баскетбол и волейбол. С пари по проекта са закупени и 17 мултимейдийни проектора за класните стаи, 17 лаптопа, 25 компютърни конфигурации, 16 броя слушалки за езиков кабинет, 25 бюра и 25 стола за езиков кабинет, оборудвана с 54 стола и 2 работни маси е и конферентна зала. Закупен е и нов трактор за учебни цели, което значително подобрява професионалната подготовка на учениците и заедно с останалите новости превръща ПГСС”Хан Аспарух” в по-привлекателно за младежите учебно заведение. С изпълнението на предвидените дейности е реализирана основната цел на проекта – подобряване на образователния процес за 368-те ученика.

Пълна галерияКъм началото на страницата