Заместник областният управител Евгени Драганов бе гост на откриването на фотографска изложба от Румъния

07.12.2018

   Заместник областният управител на област Разград Евгени Драганов бе гост на официалното откриване на фотографска историческа изложба от побратимения на община Разград румънския град Кълъраш.

   Експозицията е открита на 1 декември едновременно в два румънски града Кълъраш и Олтеница, а следващото място, където може да бъде видяна, е Художествена галерия „Проф. Илия Петров“-Разград – съобщи на откриването главен експерт „Култура“ в община Разград Камен Кулев. Изложбата включва 30 билборда, на 29 от тях са заснети скулптури, паметници и паметни плочи, които се намират в област Кълъраш, представена е и карта. Монументите са посветени на загинали в Първата Световна война румънски войници. Изложбата ще бъде представена и в Силистра, както и в молдовския град Кълъраш. Подготовката й е финансирана по проект на община Кълъраш от Министерството на културата и идентичността в Румъния по повод 100-годишнината от края на Първата Световна война.

   Камен Кулев съобщи, че се обмисля за догодина представянето на подобна изложба – на паметници от Лудогорието – в Кълъраш.

Пълна галерияКъм началото на страницата