Заместник областният управител Евгени Драганов пожела успех на учениците от ПГТС“Хр.Смирненски“, които участват в национален конкурс

12.12.2018

   Заместник областният управител на област Разград Евгени Драганов бе гост днесв Професионалната гимназия по транспорт и строителство „Христо Смирненски“ – гр. Разград. Поводът бе участието на гимназията в Национален конкурс „Коледари – с блага вест и здраве“, който е част от програмата „Култура за всички деца“, в подкрепа на Национален център за лечение и рехабилитация на деца с онкологични заболявания.

   Основна цел на обявения от ЮНЕСКО и Сдружение на деца с онкохематологични заболявания Национален конкурсе да възпитава подрастващите в почитане на българските  традиции и обичаи, както и в чувство за социална отговорносткъм обществото.

    Гости на събитието бяха и Ердинч Хасанов - зам.-кмет на община Разград,  Елка Драмалиева – директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ в община Разград,Диана Господинова – ст. експерт-секретар в Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, учители и родители. Гостите с голям интерес разгледаха организирания от ръководството на гимназията коледен базар с изработени от учениците коледни картички и атрактивни коледни сувенири, с които участват в категорията „Най-атрактивна коледна картичка и сувенир“. Събраните средства ще бъдат дарени за подпомагане на деца с онкологични заболявания.

   Ученици от гимназията пресъздадоха и българския обичай „Коледуване“, като беше заснет видео клип, който ще бъде изпратен на ННЕК-ЮНЕСКО в срок до 29 декември.

   Заместник областният управител Евгени Драганов пожела на всички участници успех в благородната инициатива, да са здрави, все така усмихнати и позитивни, и благодари на директорката Димитричка Ангелова и целия екип за техния професионализъм и творчество, за нестихващия им ентусиазъм, и всеотдаен труд.Към началото на страницата