Регионалният академичен център с първа инициатива

27.06.2014

Документалната изложба „Михаил Арнаудов - живот, посветен на България и науката” е експонирана в Художествената галерия „Проф. Илия Петров” в Разград до началото на месец август

Изложбата посветена на 136 години от рождението и 36 години от смъртта на големият български учен Михаил Арнаудов бе открита от координатора на Регионалния академичен център доц. Д-р Цветан Димитров. Той посочи, че това е първата инициатива на новосъздадения преди около два месеца център в Област Разград.

На откриването на изложбата присъстваха областният управител Стоян Ненчев, директорът на Филиала на Русенския университет в Разград доц. д-р Станка Дамянова, доц. д-р Милувка Станчева и др.

„Във времето, в което живеем се налага по-често и по-задълбочено да се връщаме към нашите корени на българската духовност, към това, което стожерите на българската култура ни оставиха като наследство”, посочи Стоян Ненчев.

Документалната изложба е добър повод да се почувства както академичния дух, така и желанието на Регионалния академичен център да поддържа това огънче на знанието и духовността, сподели още областният управител.

Експозицията включва 23 пана, на които са показани документални материали, илюстриращи най-важните моменти от живота на учения - научно изследователската и академичната му работа в Академията, преподавателската му дейност в Софийския университет, обществената и политическа дейност, както и неговото богато книжовно наследство.

До началото на август експозицията гостува на Художествена галерия «Проф. Илия Петров».Към началото на страницата