Ръководството на Областна администрация уважи тържеството за юбилея на спортния педагог, журналист и общественик Здравко Душков

12.01.2019

   Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен, заместник областният управител Евгени Драганов и главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров бяха гости на тържествената презентация на юбилейния сборник „Отблизо и далеч” на спортния педагог, журналист и общественик Здравко Душков. Книгата със статии, пътеписи и интервюта е издадена по повод 70-годишнината на автора.

   „Щастлив съм, че присъствам на събитие, посветено на един достоен българин и че съм вече горд притежател на тази книга. Ти си нашият неуморен бате Здравко!” – обърна се в приветствието си към юбиляра г-н Хюсмен. Областният управител пожела на Здравко Душков да е дълги години все така енергичен, усмихнат и можещ човек, да постига още много творчески успехи. За приноса си за развитието на региона най-вече в областта на ангажирането на младите хора в спортна дейност г-н Душков получи Почетен плакет на Областния управител, а за да си води бележки за следващ юбилеен сборник – тефтер на Областна администрация-Разград.

   Гости на тържеството бяха още: кметът на община Разград д-р Валентин Василев, председателят на Общински съвет-Разград Надежда Радославова, президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров, много ученици, колеги и най-вече приятели на Здравко Душков. Залата в Художествената галерия „Проф. Илия Петров” се оказа тясна за гостите на юбиляра. Чрез видеовръзка от САЩ поздрав към  баща си отправи и синът на Здравко Душков Петрослав.

   Книгата бе представена от нейния редактор Димитър Петров, прозвучаха и откъси от нея, а авторът разказа интересни ситуации около събитията и личностите, за които се разказва в нея.

Пълна галерияКъм началото на страницата