Областният управител Гюнай Хюсмен бе гост на тържествената сесия за Деня на Разград

28.01.2019

   Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен, заместниците му Нурие Црънгалова и Евгени Драганов и главният секретар на Областна администрация-Разград Михаил Тодоров бяха гости на тържествената сесия на Общински съвет-Разград, посветена на Деня на Разград 28 януари.

   Г-н Хюсмен връчи на председателя на Общински съвет-Разград Надежда Радославова и кмета на община Разград д-р Валентин Василев поздравителен адрес, в който се казва: „Това е ден, в който почитаме Свободата, в който се прекланяме пред героите, дали живота си за нея и в който с надежда и увереност поглеждаме напред - към бъдещето на децата си, на които предаваме завета на дедите ни за Свободна и Независима България!

   Празникът на Разград е и повод за равносметка и бъдещи планове за градеж, които да ангажират трудолюбието и предприемчивостта на разградчани, за да работим заедно и още по-упорито за успешното развитие на града, общината, областта и Родината ни, за благополучието на всички нас!

    От сърце Ви желая да сте здрави и щастливи, с достойнство да носите и развивате гордия и несломим дух, наследен от предците ни!“.

   Приветствия към участниците и гостите на сесията отправиха председателят на Общински съвет-Разград Надежда Радославова, кметът д-р Валентин Василев, народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова, представители на делегации от двата румънски градове-побратими на Разград Слобозия и Кълъраш. На сесията съветниците одобриха трите номинации за носители на званието „Почетен гражданин на Разград“: проф.д.п.н. Пламен Радев, Здравко Душков и Здравко Занков.

   Официални гости на Тържествената сесия бяха още: кметът на Тутракан д-р Димитър Стефанов и председателят на Общински съвет-Тутракан Данаил Николов.

Пълна галерияКъм началото на страницата