Заместник областният управител Евгени Драганов присъства на първа копка на проект за обновяване на образователни институции в Разград

01.02.2019

   Заместник областният управител на област Разград Евгени Драганов присъства на старта на проекта „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на гр. Разград“ в Детска ясла „Звездици“. Първата копка направиха кметът на община Разград д-р Валентин Василев и заместник-кметът Галина Георгиева, на церемонията присъстваха и: председателят на Общински съвет-Разград Надежда Радославова, заместник-кметът Ердинч Хасанов, общински съветници, граждани.

   Проектът е на обща стойност 9 897 137,19 лв., анеговата продължителност е 30 месеца. Останалите обекти, в които ще бъде извършен ремонт, са:детските градини „Славейче“, „Райна Княгиня“, „Зорница“, „Митко Палаузов“, „Шестте ястребинчета“, „Незабравка“ и „Приказка“, детска ясла „Слънчево детство“, училищата „Екзарх Йосиф“ и „Н. Й. Вапцаров“, част от проекта е иизграждането на физкултурен салон към последните двеучилища.

   Сградата на ДГ“Звездици“ ще бъде реконструирана и обновена, ще бъдат изпълнени мерки за енергийна ефективност, в т. ч. топлинно изолиране на външни стени и таванска плоча, нова PVC дограма, подмяна на съществуваща отоплителна инсталация, архитектурни работи по санитарно поддържане (мазилки, шпакловки, боядисване на стени и др.) възстановяване и рехабилитация на прилежащото дворно пространство и монтаж на съоръжения за игра, изграждане на достъпна архитектурна среда.

   Изпълнител на строителните дейности е фирма „САВ-Разград“ ООД, строителният надзор ще се осъществява от “Агенция Стройконтрол - ВТ” ЕООД, гр. Велико Търново.

Пълна галерияКъм началото на страницата