Заместник областният управител Нурие Црънгалова присъства на първа копка на ремонта на ОУ“Н.Й.Вапцаров“-Разград

21.02.2019

   Заместник областният управител на Разград Нурие Црънгалова бе гост на церемонията първа копка на ремонта на ОУ“Н.Й.Вапцаров“-Разград. Това е четвъртият подобект по проекта, който община Разград реализира - „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на гр. Разград“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

   Първата копка направиха кметът на община Разград д-р Валентин Василев и заместник-кметът Ердинч Хасанов, а заместник-кметът Галина Георгиева и училищният директор Галин Парашкевов плиснаха менче, за да вървят строителните работи като по вода. 

   По проекта в двата корпуса на училището ще бъде извършено външно полагане на топлоизолация, включващо поставяне на топлоизолационен слой, шпакловка, фасадно боядисване и водооткапващи профили. Вътрешното топлоизолиране ще бъде изпълнено с минерална вата и  гипс картон. Ще бъде извършено и латексово боядисване.  Топлоизолацията на таванските плочи ще се извърши с минерална вата, а за изолирането на подовете ще бъдат поставени хетерогенни PVC настилки. Предстои да  бъдат подменени и входните врати. Съществуващото осветление ще бъде подменено с енергоспестяващи осветителни тела. Дейностите включват и финишни обработки по подове, стени и тавани. В дворното място ще бъдат изпълнени  благоустройствени дейности и ще бъде изградена достъпна архитектурна среда. Срокът за изпълнение на дейностите е 180 дни.

   Изпълнител на строителните дейности е ДЗЗД „ОП 3А – 5А“, с. Разбойна, община Търговище. За законосъобразният старт и изпълнение на строежа, за качеството на строителния процес ще следи „ДЕМА“ ЕООД, гр. Варна. Фирмата ще  упражнява строителния надзор на обекта по смисъла на Закона за устройство на територията.

   Официален гост на церемонията бе и началникът на РУО-Разград Ангел Петков.

Пълна галерияКъм началото на страницата