Областният управител Гюнай Хюсмен подари таблети на две състезателки по редене на Рубик куб

05.03.2019

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен поздрави националната рекордьорка по редене на Рубик куб Есра Мехмедова и нейната сестра-близначка Есин за чудесното им представяне на състезанията, в които са участвали.

   Двете момичета посетиха Областния управител заедно с баща си Севгин Сюлейманов, разказаха на г-н Хюсмен за любимото си занимание, показаха част от кубчетата, с които се подготвят за надпревари, споделиха и част от тайните на бързото подреждане на кубчетата.

   В продължение на инициативата си да стимулира успешните деца на Лудогорието, които представят отлично региона на различни видове състезания на национално и международно ниво, г-н Хюсмен подари таблети на Есра и Есин. Преди няколко седмици на състезание в Румъния Есра Мехмедова подобри два национални рекорда и спечели бронзов медал в дисциплината 3х3х3 Blindfolded (редене на Рубик куб със затворени очи) и четвърто място в дисциплината 3х3х3 Multi-blind (редене последователно на две кубчета със затворени очи). Есин също е сред най-добрите състезатели по редене на Рубик куб в страната.

   Г-н Хюсмен заяви, че двете момичета имат пълната му подкрепа, пожела им да са толкова успешни и в учението, поговори с тях за бъдещите им планове. Есра и Есин са деветокласнички в ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград, отличнички са в училище, запалили са по това занимание и съучениците си, планират да продължат обучението си в сферата на физиката или математиката.

   Тази седмица им предстои състезание в Румъния, а след това и в България. Г-н Хюсмен им пожела отново да се завърнат с призови места, поздрави и родителите на момичетата за това, че насочват децата си към позитивни занимания и им пожела да имат още много поводи за гордост.

Пълна галерияКъм началото на страницата