Областният управител Гюнай Хюсмен участва в граждански диалог „Европа в нашия дом”

06.03.2019

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и заместник областният управител Нурие Црънгалова участваха в граждански диалог на тема „Европа в нашия дом”. Във форума участваха и: заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и кметът на Разград и областен лидер на ГЕРБ д-р Валентин Василев. Дискусията в конферентната зала на хотел „Централ” в Разград продължи близо два часа, тъй като присъстващите граждани и представители на местните власти от областта имаха много въпроси.

   Пред тях г-н Хюсмен изрази благодарност първо към организатора на инициативата д-р Василев. По думите му диалогът между представители на министерствата и гражданите е много важен. Областният управител благодари и на зам.-министър Нанков, по време на чийто мандат като министър в Област Разград за година и половина в ремонт на пътна инфраструктура са инвестирани 38 милиона лева, докато предишни години са достигали най-много 700 000 лева годишно. Г-н Хюсмен припомни, че в този период бяха ремонтирани пътищата: Разград – Търговище, Исперих – Пристое и други.

Пълна галерия

   Заместник-министър Нанков съобщи какви ремонти предстоят през настоящата година в Област Разград: 10 км. от пътя Кубрат – Тутракан на стойност 1 900 000 лева; 20 км. от пътя Пристое – Подайва – Къпиновци – Лъвино за 1 000 000 лева; 9 км. от пътя Разград  - Кубрат за 6 500 000 лева. Участници в гражданския диалог представиха още няколко пътни участъка, чийто ремонт е необходим, към част от тях г-н Нанков пое ангажимент, като запълването на дупките по пътя от разклона за Моргагоново до Самуил. Нанков увери, че средствата за пътни ремонти ще се увеличат, когато започнат да постъпват в държавния бюджет средствата от тол такси. Той обяви още, че по програма „Региони в растеж” в Област Разград са подписани 12 договора на стойност 40 милиона лева. Коментира и темата със санирането, който процес според него трябва да продължи, но с по-сериозен контрол. В Област Разград са въведени в експлоатация 18 санирани сгради.

   Зам.-министър Нанков не пропусна и темата с консолидацията на ВиК-сектора в областта, като увери, че има намерение да посети Исперих и да положи усилия за разрешаване на ситуацията.Към началото на страницата