Областният управител Гюнай Хюсмен участва в първа копка на ремонт на ДГ“Славейче“-Разград

07.03.2019

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и заместник областният управител Евгени Драганов бяха гости на церемония първа копка на строителни дейности в ДГ“Славейче“-Разград.

   Г-н Хюсмен поздрави ръководството и педагозите в детската градина, в която се обучават 175 деца, като сподели, че за втори път посещава учебното заведение и още първия път му е направило впечатление както грижовното отношение на учителките, чистотата в сградата, но и старата детска площадка, чиято модернизация е включена в проекта. Областният управител отправи благодарност и към кмета д-р Валентин Василев и екипа му, за това, че правят всичко възможно за осигуряване на средства за ОП“Региони в растеж“. Към фирмата-изпълнител г-н Хюсмен апелира да си свърши бързо и качествено работата, за да е по-добро бъдещето на прекрасните деца от ДГ “Славейче“. Областният управител припомни също, че с осигуряване на ресурс за увеличение на учителските заплати и подобряване на средата за децата и учениците правителството на Бойко Борисов показва, че образованието е приоритет на държавата.

   Гости на церемонията бяха и: кметът на община Разград д-р Валентин Василев, председателят на Общински съвет-Разград Надежда Радославова, началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков, заместник-кметът Галина Георгиева и други.

   Дейностите по ремонта се финансират по проект „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на гр. Разград“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Ремонтът в ДГ“Славейче“ ще продължи 180 дни. Изпълнител на  ремонтните дейности е „САВ-Разград“ООД, а строителния надзор ще извършва „Институт за управление на програми и проекти“ ООД, гр. София.  Сред дейностите, които ще се извършат, са: нова хидроизолация от мембрана по покрива на градината, където ще бъдат монтирани и слънчеви колектори (общо 18 бр.) за изграждане на инсталация за топла вода. Съществуващата отоплителна инсталация ще бъде подменена и старите чугунени радиатори ще бъдат заменени с панелни. Предмет на дейностите ще бъде и подмяната на съществуващото осветление с енегоспестяващо, благоустрояването на дворното пространство, в т. ч. монтаж на нови детски съоръжения и подмяна на настилки, изграждане на достъпна архитектурна среда.

   Менчето за спорна работа плиснаха заместник-кметът Галина Георгиева и директорът на детската градина Младенка Ботева.

Пълна галерияКъм началото на страницата