Областният управител Гюнай Хюсмен предостави инвалидна количка на нуждаещ се човек от Исперих

19.03.2019

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен предостави акумулаторна инвалидна количка на нуждаещ се човек от Исперих.

Свилен Стоянов е на 64 години, дълги години е бил горски служител, има множество заболявания – получил е инфаркт, след което са му направени три байпаса, заради диабета му се появили усложнения и преди 4 години се получила гангрена и се наложила ампутация на левия крак и на пръст на десния крак. Придвижването с инвалидна количка, която се управлява ръчно, му е трудно, тя вече е повредена и затова излиза най-много пред входната врата – разказа съпругата му.

   Управлението с джойстика на новата акумулаторна количка е много по-лесно и Свилен Стоянов още в първите минути обиколи улицата, доволен, че новата придобивка подобрява възможностите му за общуване със съгражданите му.

   Развълнуваната му съпруга също благодари на г-н Хюсмен, изтъквайки, че той е от малкото хора, които безкористно си изпълняват обещанията.

   Средствата за закупуването на инвалидната количка не са от бюджета на Областна администрация-Разград, а инициативата е следствие на последователните усилия на г-н Хюсмен да търси ресурси за подпомагане на нуждаещи се хора от Лудогорието.

Пълна галерияКъм началото на страницата