Заместник областният управител Нурие Црънгалова бе гост на награждаването на конкурс за детска рисунка по повод Световния ден на водата

23.03.2019

   Заместник областният управител на Разград Нурие Цръгалова бе гост на церемонията по награждаване на победителите в традиционния конкурс за рисунка по повод Световния ден на водата 22 март. Събитието се организира от „Напоителни системи”ЕАД-клон „Долен Дунав”.

   В конкурса под надслов „Водата е за всички” участваха над 400 деца от четирите административния области, на чиято територия работи „Напоителни системи”-клон Дунав – Русе, Разград, Търговище и Силистра. Церемонията по награждаването се проведе в Търговище, на нея присъстваха: областният управител на Търговище Митко Стайков, областният управител на Силистра Ивелин Статев, наградените деца, техните родители и ръководители, земеделци, служители в „Напоителни системи”.

   Наградите връчи управителят на клон „Долен Дунав” Миглена Трифонова. Призовете бяха в две възрастови групи – до 11 години и от 12 до 19 години. И в двете имаше отличени деца от Разградска област. 11-годишната Решиде Мехмедова от Лозница е победител във възрастовата група до 11 години, а 12-годишната Бурчин Шериф от село Тодорово е на второ място при по-големите художници. Останалите четири награди получиха деца от Попово. Победителите са определени от жури от преподаватели от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов”-Русе. – уточниха организаторите. Те бяха осигурили награди и за всички участници в конкурса, които ще им бъдат предадени чрез представителствата на „Напоителни системи” по общини и области. В област Разград участниците са общо 42, те са от: Разград, Лозница, Ясеновец, Тодорово, Здравец, Владимировци, Дряновец, Желязковец, Хума и Гецово.

   Миглена Трифонова връчи грамоти на областните управители за активно съдействие и всеотдайно отношение към обществени и хуманни дейности. Заместник областният управител Нурие Црънгалова получи грамотата за Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен. Тя благодари  от негово име и поздрави организаторите на конкурса за това, че са успели да ангажират вниманието на над 400 деца по темата за това колко е важна водата и нейното опазване.

   Грамоти за добро сътрудничество получиха и земеделци от четирите административни области.

   За гостите на церемонията бе подготвена и музикална програма, в която участваха талантливи певци от Музикална школа „Нови гласове”-Търговище и балет „Вега” към Музикален дом-Търговище.

Пълна галерияКъм началото на страницата