Заместник областният управител Евгени Драганов бе част от жури на иновационен лагер по повод Световната седмица на парите

27.03.2019

   Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов бе днес част от жури на иновационен лагер по повод Световната седмица на парите от 25 до 31 март. Събитието бе организирано от ПГО“Станка Николица Спасо-Еленина“-Разград и Фондация „Джуниър Ачийвмънт България“.

   В иновационния лагер участваха ученици от още три професионални гимназии в Разград – ПГТС“Христо Смирненски“, ПГХТБ“Мария Кюри“ и ПГССХВТ“Ангел Кънчев“. Всяко от четирите училища бе излъчило по четирима ученици, които обаче не бяха в един отбор, а бяха сформирани смесени отбори от представителите на различните гимназии, като целта бе младите хора да покажат възможностите си за работа в екип. Всеки от отборите имаше ментор, експерт във финансовата сфера. Четирите тима имаха 30 минути, за да решат казус, предоставен от „Джуниър Ачийвмънт България“ на глобалната тема „Учи. Спестявай. Печели.“. Учениците трябваше да съставят кръстословица с максимален брой финансови термини, като дадат дефиниция за всеки от тях.

   Журито бе в състав: председател доц. Емил Коцев от Русенски университет „Ангел Кънчев“ и членове – заместник областният управител Евгени Драганов, началникът на отдел „Образование“ в община Разград Красимира Кирчева и Светослав Добрев от РУО-Разград.

   Най-добре със задачата се справи отбор №3 с ментор Владимир Иванов, на второ място е отбор №1, на трето място бяха класирани отбори №2 и №4.

   Г-н Драганов връчи грамотите на тима, класиран на второ място, като коментира, че работата в иновационния лагер е показала, че участниците са знаещи млади хора, пожела им да прилагат знанията си и в професионалния си и житейски път занапред.

Пълна галерия

 Към началото на страницата