Областният управител Гюнай Хюсмен се срещна в Гент с емигранти от Лудогорието

02.04.2019

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен се срещна в Гент с жители на Разградска област, които в момента живеят и работят в белгийския град. Това стана по инициатива на г-н Хюсмен след работните дискусии вчера от регулярната информационна визита на българските областни управители в Брюксел.

   Срещата в Гент продължи близо два часа, в нея участва и депутата от белгийския парламент Вели Юксел. Хората споделиха с г-н Хюсмен проблемите, които срещат в емигрантското си ежедневие и когато се прибират в Родината, а той им разказа за приоритетите си като Областен управител на Област Разград и усилията, които полага за подобряване на живота в Лудогорието.

   Обсъдена бе и възможност за по-мащабна среща на хората от Разградска област, които живеят в Белгия.   

   Подобна среща Областният управител организира и при предишното си официално посещение в Брюксел през ноември 2018 г., но тя бе с хора от Разградско, живеещи и работещи в белгийската столица.

   Припомняме, че работното посещение на областните управители от България в Европейската комисия в Брюксел приключва днес. Информационната визита бе по покана на ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев.  Сред темите за дискусии в деловата част на посещението бяха: „Бъдещето на Европа“, „Многогодишната финансова рамка“, „Брекзит“, „Бъдещето на Общата селскостопанска политика“, „Политиката на ЕС в областта на здравеопазването с акцент върху България“ и други.Към началото на страницата