Областният управител Гюнай Хюсмен поздрави потребителите и служителите на Дневен център „Подай ръка“ със 7-ия рожден ден на социалната услуга

04.04.2019

   Областният управител Гюнай Хюсмен и заместниците му Нурие Црънгалова и Евгени Драганов уважиха поканата на потребителите и служителите на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Подай ръка“-Разград и бяха гости на тържеството за 7-ия рожден ден на социалната услуга.

   Пред останалите гости и празнуващи г-н Хюсмен изрази възхищението си от талантите на потребителите на ДЦПЛУ“Подай ръка“. Припомни, че неведнъж е присъствал на събития, в музикалната програма на които са участвали потребителите на „Подай ръка“, поздрави ги и за уникалните сувенири, които бяха изработили за всички участници в националния форум „Инвестицията в кадрите –инвестиция в бъдещето на социалните услуги“, който през март Община Разград с партньорството на Министерството на труда и социалната политика, Агенция за социално подпомагане и Национален алианс за социална отговорност. Именно със сръчността на потребителите при изработване на сувенири бе свързан и подаръкът на Областния управител за рождения ден – материали за изработка на картички и други сувенири.

   „Вие сте най-уязвимата част от обществото и имате най-голяма нужда на вас да подадем ръка, имате подкрепата на всички институции, за да живеете по-добре“ – увери г-н Хюсмен.

   Подаръци и поздравления рождениците получиха и от: кмета на Разград д-р Валентин Василев, председателя на Общински съвет-Разград Надежда Радославова, заместник-кмета Ердинч Хасанов, представители на социални институции и услуги. Потребителите на ДЦПЛУ от своя страна изнесоха концерт от свои музикални изпълнения, в него се включиха и потребители на Дома за пълнолетни лица с деменция-Разград и Комплекса да социални услуги за пълнолетни лица с увреждания в село Просторно.

   Както подобава за рожден ден имаше и голяма торта.

   ДЦПЛУ“Подай ръка“ е първият подобен дневен център в община Разград, потребителите му са 26, а служителите, които се грижат за тях – 10.

Пълна галерия

 Към началото на страницата