Областният управител Гюнай Хюсмен посрещна в Разград заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова

08.04.2019

   Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и заместник областният управител Евгени Драганов посрещнаха заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова и я придружиха по време на обиколката й из училища в областния град.

   Тя посети пет учебни заведения в предиобедните часове. В част от тях наскоро са отпускани средства за ремонти или оборудване и заместник-министърът установи на място как са изразходвани средствата.

   Първото училище, в което заместник-министър Михайлова се срещна с ученици и учители, бе СУ“Христо Ботев“-Разград, където бе извършен ремонт във връзка с преместването на ППМГ“Акад. Н. Обрешков“ в края на миналата учебна година. Г-жа Михайлова посети класни стаи на деца от 6 и 7 клас, разговаря с тях за това труден ли е учебният материал, интересуваше се дали сред тях има желаещи да станат учители.

   В ППМГ“Акад. Н. Обрешков“ зам.-министър Михайлова бе запозната с вече извършените ремонти и с необходимостта от укрепване на сградата. 269 509 лева бе сумата, отпусната миналата година за преместването на училището.

   Заместник-министърът на образованието посети и две училища, в които в момента се извършват ремонти по европроект, включително се изгражда физкултурен салон, какъвто в тях нямаше – ОУ“Н.Й.Вапцаров“ и ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“. Проектът на Община Разград е на обща стойност 9 897 137,19 лв., включва и други образователни институции.

  В НПТГ“Шандор Петьофи“ заместник-министър Таня Михайлова разгледа част от класните стаи и халетата, в които учениците провеждат практическите часове. В тях от няколко месеца обучението се извършва на две нови машини на обща стойност 80 000 лева, отпуснати от МОН, предстои ремонт на училищната столова отново със средства от просветното ведомство.

   И в петте училища заместник-министър Таня Михайлова бе придружавана и от кмета д-р Валентин Василев, заместниците му Галя Георгиева и Ердинч Хасанов, както и от началника на регионалното управление на образованието Ангел Петков.

Пълна галерияКъм началото на страницата