В два жилищни блока в жк „Орел“ стартира саниране днес, Областният управител Гюнай Хюсмен поздрави жителите им, че са единни

15.04.2019

   Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен присъства на старта на строително-ремонтните работи по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Разград.

   Пред собствениците на жилища в блок 5 и входове „Ж“ и „З“ на блок 6 г-н Хюсмен съобщи, че в цялата Разградска област са подписани договори по програмата за безплатно саниране за 22 жилищни блока, по 20 от тях работата вече е приключила, общата стойност на извършените и предстоящи ремонти е 19 117 059,96 лв. Чест ви прави, че сте се организирали, за да се включите в програмата и да се присъедините скоро към тези, които се ползват от удобствата на санираното жилище – заяви пред хората от двата блока Областният управител Гюнай Хюсмен. Чест прави и на кмета д-р Валентин Василев и екипа му, че работят по реализацията на проекти, които подобряват живота на съгражданите ни – допълни г-н Хюсмен. Правителството на Бойко Борисов прави всичко възможно да живеят хората по-добре, като се обръща внимание на всеки човек, може би по-бавно, отколкото ни се иска, но сигурно вървим към Европа – увери още Областният управител.  Той се обърна и към представителите на фирмите, ангажирани със санирането, като ги призова да се съобразяват с мнението на хората, по санирането на чиито жилища работят и да работят качествено и съобразно сроковете за реализация на обектите. Припомни, че вече има две фирми, на които са удържани част от сумите по договорите, тъй като не са си изпълнили ангажиментите.  

   Срокът за реализация на санирането на блок 5 е 60 дни, а на двата входа от блок 6 – 75 дни.

   Кметът д-р Валентин Василев даде старт на строително-ремонтните работи като плисна менче с вода пред двата блока, за да е спорна работата на строителите. На церемонията присъстваха и председателят на Общински съвет-Разград Надежда Радославова, заместник-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов, граждани.

Пълна галерияКъм началото на страницата