25 фирми от Окръг Гюргево ще вземат участие в Панаира на киселото мляко

22.07.2014

На 23.07.2014 г. от 10.45 ч. в своя кабинет Областният управител ще посрещне Председателя на Търговска, индустриална и земеделска камара Гюргево Алесандру Япънджак. Заедно с него ще бъдат: Николае Флориан – Народен представител от избирателен район Окръг Гюргево и Председател на Комсията за румъно-българско приятелство в румънския парламент и Лилиана Чиобану – Народен представител от избирателен район Окръг Гюргево в румънския парламент.

Поводът е участието на  25 фирми от Окръг Гюргево в Панаира на киселото мляко. Организацията и финансирането на участието на румънските фирми в панаира е по Проект „Мерки и инструменти в подкрепа на трансграничното бизнес сътрудничество между Област Разград и Окръг Гюргево” по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007 – 2013 г. с водещ партньор Областна администрация Разград в партньорство с Търговска, индустриална и земеделска камара Гюргево и Регионална търговско-промишлена и земеделска камара Разград. До края на 2014 г. по проекта се планира още 50 фирми от Окръг Гюргево да участват в Есенния панаир и Коледния базар в гр. Разград и съответно 75 фирми от Област Разград да вземат участие в търговски изложения в Окръг Гюргево.

По време на срещата ще бъдат обсъдени: възможности за разработване на съвместни проекти от бенефициенти от Област Разград и Окръг Гюргево по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2014 – 2020 г. и по Стратегията на Европейския съюз за Дунавския регион за периода 2014 – 2020 г.; Възможности за разширяване на търговския обмен между Област Разград и Окръг Гюргево; възможности за популяризиране на Област Разград като туристическа дистинация в Румъния. Предпоставка за това е засиленият поток от румънски туристи през територията на Област Разград по главен път Русе – Варна на път за българското Черноморие и обратно и опцията румънските туристи да посещават намиращия се в близост до пътя археологически резерват „Абритус”.Към началото на страницата