Петчленно жури определи победителите в най-масовото издание на конкурса „Великден през моите очи“, награждаването е във вторник

18.04.2019

   Петчленно жури определи днес победителите в петото издание на конкурса за детска рисунка „Великден през моите очи“, който се провежда под патронажа на Областния управител Гюнай Хюсмен.

   Рекорден брой – 970 творби – бяха представени за участие в художническата надпревара. Статистиката сочи двойно завишаване на интереса на малките художници към конкурса.  През 2015 г. участниците са били 439, през 2016 г. – 756, тогава регламентът е предвиждал изработка на картички, не на рисунки, през 2017 г. са 421, през 2018 г. – 488.

   Тазгодишните участници са представители на 34 училища от всичките седем общини на Област Разград, 2 училища от Варна, 21 детски градини, 5 читалища и 4 извънучилищни форми на обучение.

Комисията в състав - Петко Антонов – председатели членове: Красимир Харалампиев,Румяна Иванова, Петя Радкова и Диана Петрова - бе изключително затруднена в избора на най-хубавите рисунки. Още в началото отстрани от журиране творбите, които не отговарят на изискванията на регламента, а в края на обсъждането си излезе със следните предложения за включване в регламента за следващото издание на конкурса: не се допускат за участие апликации и друг вид материали, рисунките трябва да са авторски, като не се допуска прекопиране, използване на шаблони и прерисуване, трябва да са самостоятелно изработени.

   Ръководителите на наградените деца ще бъдат уведомени по телефона за постиженията на своите възпитаници и ще бъдат поканени заедно с тях на церемонията по награждаването, която ще бъде на 23 април, вторник, от 11,00 ч. във фоайето на седми етаж на Областна администрация-Разград. Там ще бъдат подредени в изложба селектирани от журито рисунки,победителите в четирите възрастови групи ще получат предметни наградиот Областния управител Гюнай Хюсмен, а за всички участници са предвидени грамотив пъстроцветни папки, които ще бъдат предоставени на ръководствата на учебните заведения.

Пълна галерияКъм началото на страницата