Областният управител подари таблет на призьор от международно състезание от ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“ на патронния празник на училището

25.04.2019

   Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен бе гост на концерта за патронния празник на ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград днес.

   В приветствието си към ученици и учители Областният управител сподели, че за него е привилегия и празник да е сред толкова красиви и умни млади хора. „Вие сте елитът на Разград и Разградска област разчита на вас“ – обърна се към възпитаниците на гимназията г-н Хюсмен. Той припомни своя ангажимент към даровити деца от Лудогорието, на които при отлични постижения в национални и международни състезания подарява таблети. Учениците от ПГПЧЕ, които вече са получили такива подаръци, са петима: Йоана Кънева, Юлиян Минчев, Есра и Есин Мехмедови и Александрина Руменова. На патронния празник към тях се присъедини десетокласникът Ивелин Събев, който през март се класира на второ място на международното състезание за произнасяне на речи на английски език "Balkan Voices". „Благодаря ти, Ивелине, за това, което правиш за училището, за областта и най-вече за себе си“ – обърна са към Ивелин Областният управител.

   Освен талантливият младеж за приза, а и за вниманието към училището благодари и училищният директор Пейчо Георгиев. Той поздрави г-н Хюсмен за хубавата изненада и за спазената дума да се стимулират успешните млади хора от региона.

   Празничният концерт включваше изпълнения на възпитаници на ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“, както и градски формации, в които участват – ТШ“Хорце“ и ТФ“Феникс“, и двете към ЦПЛР Център за работа с деца. Изненадата за публиката бе Цветелина, която излезе на сцената в края на концерта. Поп фолк и фолклорната изпълнителка е възпитаничка на ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград.

Пълна галерияКъм началото на страницата