Стоян Ненчев: Заставам пред хората от Лудогорието с чувство за добре свършена работа

26.08.2014

Областният управител на Разград направи своя отчет за дейността си през мандата, като сподели, че е положил усилия Областна администрация – Разград да бъде в услуга на обществото

В отделни раздели и направления на отчета на Стоян Ненчев е дадена подробна информация за реализираното през периода в социално-икономическия живот в областта.

Областният управител посочи като успешно изпълнението на програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Към днешна дата всички 16 проекта от област Разград на обща стойност 15 890 000 лева имат сключени договори. Три проекта са вече реализирани. Предстои подписване на договора за разширяването и реконструкцията на стадион „Лудогорец Арена” в Разград. Идеите за орязване на финансовия ресурс по Програмата няма да засегнат област Разград, коментира още Стоян Ненчев.

Дейността на държавните институции не бива да бъде повлиявана от политическата атмосфера, за да може да се осигури нормалното им функциониране, категорично заяви областният управител. На твърденията на министър-председателя проф. Близнашки, че не може областен управител да изпълнява функциите си, ако е водач на листа. Стоян Ненчев заяви: Може, ако е от ГЕРБ. Той припомни парламентарните избори през 2013 г., когато тогава действащия областен управител е бил водач на листа от ГЕРБ.

Стоян Ненчев посочи, че не е необходимо да се създава излишно напрежение и да се показват пристрастия към личности, с оглед на тяхната партийна принадлежност. Допълни още, че на 03.09.2014 г. ще преустанови изпълнението на функциите си на областен управител.

Той благодари на всички служители, както и на представителите на медиите за доброто отношение и взаимодействие през визирания период.

Пълен текст на отчетаКъм началото на страницата