Областният управител Гюнай Хюсмен почете Деня на Съединението в Разград и Исперих

06.09.2019

Областният управител на Област Разград Гюнай Хюсмен участва в две тържества по повод Деня на Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Тържественото честване на 134-тата годишнина от светлата дата в Исперих започна в 10,00 ч. Пред паметника на основателя на българската държава Хан Аспарух бе представено празнично слово, имаше и художествена програма от местни състави, както и историческа презентация „Съединението и неговите герои – урок по българщина в мисли, чувства и дела”.Г-н Хюсмен, както и представители на Община Исперих, политически сили, институции и организации, поднесоха венци и цветя пред паметника на Хан Аспарух.

В Разград градското тържество бе на площад „Възраждане”. След исторически преглед на събитията от 6 септември 1885 г., направен от Нели Николова от Регионален Исторически музей и тържественото слова на кмета д-р Валентин Василев, пред Войнишкия паметник бяха поднесени над 10 венеца от институции и организации, както и много цветя от граждани. Г-н Хюсмен поднесе венец заедно със своя заместник Евгени Драганов. Венци поднесоха още: кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и заместникът му Галина Георгиева, Архиерейският наместник отец Георги, от името на народния представител от ГЕРБ Десислава Атанасова, народния представител от БСП за България Денчо Бояджиев, от името на Асим Адемов-член на ЕНП/ГЕРБ в Европейския парламент, от името на председателя на Общински съвет – Разград Надежда Радославова,общински съветници от групата на БСП,Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, представители на Демократична България, ВМРО и Кауза Разград, Театрално-музикален център-Разград, НЧ“Развитие 1869“, Областен и общински съвет на Съюза на пенсионерите, Регионален исторически музей, РБ„Проф. Боян Пенев“, признателни граждани.

 

Пълна галерия

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Към началото на страницата