Областният управител се срещна с председателят на РИК – Разград

12.09.2014

На срещата бе обсъден хода на подготовката за предстоящите парламентарни избори

Областният управител се срещна с председателя на РИК – Разград. Основна тема на разговорите бе подготовката за предстоящите на 5 октомври парламентарни избори. Джанан Родоплу увери д-р Драмалиев, че към настоящия момент тече спокойна и стикована дейност във всички организационно-технически направления, касаещи провеждането на изборите на територията на област Разград.

Председателят на РИК – Разград запозна областния управител, че от 23 септември стартират обученията на СИК, като графика е изготвен така, че всяка община има конкретна дата за провеждането им. Направена е техническа организация в изборната нощ всяка СИК да бъде приемана с номер, което ще допринесе за намаляване на напрежението.

На срещата присъства и главният секретар Садък Алчев, който посочи, че след 20 септември предстои провеждането на среща на представителите на ЦИК, РИК, техническите екипи на Областна администрация – Разград, общинските администрации на територията на областта и всички териториални структури, имащи ангажимент с изборите.Към началото на страницата